𝑰𝒏 𝒉𝒐𝒆𝒗𝒆𝒓𝒓𝒆 𝒍𝒂𝒂𝒕 π’‹π’Šπ’‹ 𝒋𝒆 π’—π’π’“π’Žπ’†π’?

Vanochtend was ik weer bij de boom. Ik dacht stiekem: ze zullen hem toch niet weggehaald hebben? Maar nee, hij stond er nog. De takken waren uit het water gehaald. En kijk nou eens, wat een interessante en uitnodigende vorm! Je kunt nu al zien dat dit een heel nieuwe boom gaat worden. Ik tenminste wel :-)

Stop met het voortdurend wachten op toestemming of de juiste omstandigheden en start vandaag met Samensturing, gewoon op de plek waar jij bent! Dit webinar op 17 april geeft je het zetje dat je nodig hebt en helpt je de eerste stap te zetten.Β Meld je hier aan.



Hij deed me ook denken aan de bomen die ik op de Wageningse berg tegenkwam. Allemaal afgezaagd op een bepaalde hoogte tijdens WOII, en daarna vertakt en gegroeid tot de meest uiteenlopende en bijzondere vormen. Het deed me denken: wat als we zo'n breek- of zaagmoment in ons leven nodig hebben om tot onze eigen, unieke, originele vorm te komen? Transformatie (metanoia in het Grieks) betekent van vorm veranderen. Dus alleen maar vasthouden aan je eigen vorm betekent transformatie in de weg staan, en dus niet tot je volledige potentieel komen. Wie durft?

Ik begeleid leiders met een grote visie en een groot potentieel. Veel van hen hebben ook zo'n breekmoment gekend. Niet toevallig denk ik. Regelmatig kom ik ook leiders tegen die krampachtig vasthouden aan hun eigen vorm, hun eigen gecreΓ«erde rol, patroon, leven. Dit is wie ze zijn en alle anderen moeten dat maar begrijpen. Niet alleen is dit niet bepaald uitnodigend voor andere mensen, je vergeet dan ook dat je je definitieve vorm nog niet hebt, en dus een wereld aan potentieel mist.

Transformatie betekent je laten vormen. Je laten vormen door omstandigheden, door raadgevers in je leven, door de Bron van alle transformatie.

Durf jij? Het is zo de moeite waard! Jij bent zo de moeite waard!


Interessant blog? Like it op Facebook, Plaats het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Rianca Evers

Functie: Founder, spreker, auteur
Kernexpertise: Transformationeel leiderschap
Volg mij:

Geschreven door:
Expert BloggerInfluencer

Rianca is eigenaar van de Samensturingsacademie en auteur van het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, en Samensturing in de kerk. Zij is de ontwikkelaar van Samensturing als organisatieprincipe, een universele set principes voor het duurzaam anders organiseren en veranderen in organisaties. De principes zijn werkzaam op elk niveau, van de coach of zorgverlener met zijn/haar cliΓ«nt tot het samen oplossen van grote samenlevingsvraagstukken en het inrichten van je organisatie (Samensturing als besturingsfilosofie). Rianca is een bevlogen spreker en trainer. Zij spreekt, schrijft en traint, inspireert en bemoedigt, met vooral een hart voor leiders die deze moedige stap wagen.Β 

Stop met het voortdurend wachten op toestemming of de juiste omstandigheden en start vandaag met Samensturing, gewoon op de plek waar jij bent! Dit webinar op 17 april geeft je het zetje dat je nodig hebt en helpt je de eerste stap te zetten.Β Meld je hier aan.