Advies op maat

 > Advies op maat | Saminc
Normaal gesproken stijgt het ziekteverzuim in tijden van verandering, maar toen we met Samensturing aan de slag gingen, daalde het gewoon en niet een beetje!
Mijn mensen zijn bevlogen, proactief en blijken over meer talent te beschikken dan ik ooit had gedacht.

Het specialistenteam van Saminc faciliteert leer- en veranderprocessen naar Samensturing in of tussen organisaties. Een veranderproces naar Samensturing kenmerkt zich door:

  • het centraal stellen van het collectief doel
  • verbinden drijfveren, individuele doelen en kwaliteiten
  • analyse en ontwerp van organisatie- en veranderprocessen met alle betrokkenen (of een vertegenwoordiging daarvan)
  • organiseren en veranderen vanuit gedeelde verantwoordelijkheid
  • leren door te doen met maximale ruimte voor verschillen
  • de onderstroom boven te halen door veiligheid, helderheid en echtheid
  • leiders en adviseurs die de verandering voorleven
  • de kernprincipes en fasen van Samensturing die in alles terugkomen

Zo kennen de specialisten van Saminc een gedragscode (invoegen als pdf?) die geldt als een toetsingskader voor congruentie van handelen in uiteenlopende trajecten.

Waarvoor kunt u bij ons specialistenteam terecht

1Quickscan en analyse: weten waar uw organisatie staat op het gebied van Samensturing? Hoe is het nu eigenlijk gesteld met eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid? Wij spreken met u en (een vertegenwoordiging van) uw medewerkers over de actuele situatie in uw organisatie, de missie, drijfveren, gewenste verandering, belemmeringen en mogelijkheden en brengen voor u in kaart in welke fase van Samensturing uw organisatie zich bevindt.

2De missie scherp stellen: weet u nog wel waarom uw organisatie ooit gestart is? Welke waarde wilt u toevoegen? Wat vraagt de klant van u? En kloppen uw organisatieprocessen nog wel met hoe het ooit bedoeld was? Wij helpen u graag dit te ontdekken.

3Op expeditie: eigenaarschap creëren? Meer gedeelde verantwoordelijkheid? Wij maken met u en uw medewerkers een plan op maat om u een fase verder te helpen op reis naar Samensturing.

4Samensturende leiders: wat vraagt het eigenlijk van leiders om samen te sturen? Hoe kom je tot gelijkwaardige en wederkerige relaties door organisatielagen heen? Samensturing is niet simpel voor leiders die zijn opgegroeid in traditionele organisaties. Maar uw rol wordt meer betekenisvol dan u ooit had gedacht, dat kunnen we u beloven. Wij helpen u graag om u te oriënteren en de transformatie aan te gaan naar samensturend leiderschap.

Meer weten over wat we voor u kunnen doen? Vraag nu een oriënterend gesprek aan of profiteer tot 1 januari 2019 van onze gratis quickscan! Of download de brochure met meer informatie over onze mogelijkheden.

Diensten:

Gratis Quickscan

Gratis Verkennend gesprek


Interessant wat je las op deze pagina? Deel gerust en inspireer ook anderen met het gedachtegoed van Samensturing! Wil je op de hoogte gehouden worden en zo nog meer betrokken zijn bij onze community? Meld je dan aan voor ons nieuwsbrief.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing