Anne-Mart Prins > Authorprofile | Anne-Mart Prins | Saminc
Anne-Mart Prins > Authorprofile | Anne-Mart Prins | Saminc

Functie: Specialist
Kernexpertise: team- en leiderschapscoach
Volg mij:

Over Anne-Mart Prins

Mijn inspiratie is om teams en individuen te begeleiden die vast lopen, die voelen dat ze meer uit zichzelf kunnen en willen halen en die opnieuw verbinding willen maken met zichzelf en met elkaar.

Ik werk inmiddels 20 jaar in organisaties als adviseur en coach op het gebied van leiderschap-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Met een voorliefde voor organisaties die een maatschappelijke taak vervullen zoals zorg, onderwijs, politie, ZBO’s. Wat mij daarin boeit, zijn de paradoxen die spelen in (semi)publieke organisaties: regelgeving versus eigenaarschap; financiering op harde criteria versus kwaliteit van de dienstverlening vanuit zachte factoren.

Als ik denk aan de bijdrage die ik lever, gaat dat over het verbinden van mensen met elkaar, met zichzelf en met de organisatie. Bijdragen aan een omgeving waarin je open kan zijn over wat je bezighoudt, belemmert of juist enthousiast maakt. Waarin ruimte gemaakt wordt om verschillen aan de orde te stellen, tijd genomen wordt om ze helder te krijgen, te begrijpen en van daaruit besluiten te nemen.

Samensturing sluit hier voor mij naadloos bij aan: het voelen van waar je verantwoordelijk voor wilt, kan en mag zijn (eigenaarschap), als team erkennen en gebruik maken van de verschillen (samen), weten wanneer je anderen in moet of wilt schakelen en wat je zelf kan doen (balans). Dit zijn principes die voor mij op hun plek vallen, zowel vanuit mijn organisatieadviespraktijk als vanuit mijn eigen waarden. Het leidinggeven vanuit deze principes werkt en ik begeleid dan ook graag leidinggevenden in hun eigen ontwikkeling waarin ze teams en individuen in staat stellen verantwoordelijkheid te nemen en tot mooie en inspirerende resultaten te komen.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?
Schrijf je nu in voor het gratis eBook "Samenspel in Energietransitie" van Milou van Rijn.
Ook de nieuwsbrief ontvangen? Vink hem aan!
Afmelden voor de nieuwsbrief is eenvoudig en kan altijd.