Roel Wieringa > Authorprofile | Roel Wieringa | Saminc

Over Roel Wieringa

Blogger

In mijn loopbaan als manager in de Horeca én de Ouderenzorg werkte ik veelal aan het creëren van eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid. In de praktijk heb ik ervaren wat wel en wat niet werkt. Samensturing is voor mij de unieke vertaling van hoe het wél werkt. Vooral door het voeren van de dialoog, door dienend en verbindend leiderschap te tonen en door zoveel mogelijk mensen te betrekken bij verandering, boekte ik duurzaam resultaat. Mijn grootste kracht ligt in het scherp krijgen van de gezamenlijke droom en het vertalen van die droom naar doelen, acties en gedrag. Met mijn achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut denk en handel ik vanuit een holistisch mensbeeld. In mijn Horecatijd heb ik gastvrijheid en “je welkom voelen” tot in de finesses ervaren en meegenomen naar mijn functies of rollen in de Ouderenzorg.

Ik ben een geboren netwerker die SAMEN met hoofdletters schrijft, gaat voor duurzaam resultaat, die graag het initiatief neemt, die de cliënt altijd centraal stelt en werkt op basis van vertrouwen. Graag zet ik mijn ervaring en expertise in ten behoeve van:
• organisatieontwikkeling binnen zorg en welzijn
• het versterken van hostmanship (mensen het gevoel geven dat zij welkom zijn)
• het versterken van het zelfsturend vermogen van medewerkers en teams
• het verbeteren van processen binnen zorg en welzijn

Ik ben inzetbaar in de rol van adviseur, projectleider, kwartiermaker of interim manager.

Door mijn persoonlijke aanpak breng ik naast de gewenste verandering ook werkplezier, humor en inspiratie mee.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing