Meer vrijheid, juist door kaders

 > Meer vrijheid, juist door kaders | Saminc

Door Baudy Wiechers – grondlegger CONSENT-methode®

Als we in een organisatie werken, hebben we te maken met verschillende mensen, verschillende werkstijlen, verschillende behoeftes en – als het goed is - met een gezamenlijk doel dat we willen bereiken. We vinden gelijkwaardigheid belangrijk en snappen dat we wederzijds afhankelijk van elkaar zijn. Daarom zijn er regels en afspraken nodig, om het voor iedereen werkbaar te maken. Maar kun je je vrij voelen binnen regels en afspraken? Kun je je creativiteit kwijt en de dingen 'op jouw manier' doen?

Ik denk dat een kader helpt om veiligheid en houvast te bieden. Belangrijk is dat helder is wat het kader inhoudt. Enerzijds uitgewerkt, maar niet zo dat alles is vastgelegd. Binnen het kader is het van wezenlijk belang dat de betrokkenen zich vrij voelen om zelf invulling te geven hoe ze beleid maken en uitvoering geven aan allerlei zaken die ze tegenkomen. Binnen samensturende teams werkt het ook op die manier. Het is belangrijk dat je weet binnen welk domein je zeggenschap hebt en waar niet. Een interessante vraag die je je hierbij elke keer kunt stellen is of je verantwoordelijkheid kunt nemen voor de dingen die je in gang zet of de besluiten die je neemt, of niet. Dit heeft behoorlijk impact op je handelen.

Binnen de CONSENT-methode® stellen wij heldere kaders, deze worden bijvoorbeeld beschreven in een Kringwerkwijzer. Hierin staat o.a. het doel van de kring of het team, wat het domein is en welke mandaten leden hebben. Daarnaast moedigen we aan om binnen die kaders zelf initiatief te nemen, om bezig te gaan, om te onderzoeken en om uit te voeren. Heb je hulp nodig? Vraag inspiratie aan je collega's of andere kringleden. Weet je dat je op de goede weg zit? Kom in actie en leg achteraf verantwoording af over wat je gedaan hebt. Hierdoor werk je vanuit de veiligheid van een kader, maar heb je tegelijkertijd veel flexibiliteit en mogelijkheden om zelf initiatief te nemen en te werken op een manier die voor jou prettig en effectief is. Eigenlijk ontstaat dan ook echt vrijheid omdat je vanuit die veilige bedding van het kader optimaal je creativiteit en mogelijkheden kunt inzetten. Dus zou het zo kunnen zijn dat vrijheid ontstaat, juist door binnen heldere kaders in alle vrijheid invulling te geven aan wat gedaan moet worden om zo het gezamenlijk doel te bereiken? Hoe kijk jij daarnaar?


Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Baudy Wiechers > Meer vrijheid, juist door kaders | Saminc
Geschreven door Baudy Wiechers
Blogger

Hoe start jij met Samensturing?

* Heb je het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid al gelezen? Klik hier om hem te bestellen. 

* Volg een van onze introductieworkshops en krijg het boek cadeau! Kijk hier voor data en aanmelden

* Ben je adviseur of organisatiecoach en overweeg je te gaan werken volgens de principes van Samensturing? Onderzoek dan tijdens onze oriëntatietweedaagse de match tussen jouw kernexpertise en ons gedachtegoed, en ga naar huis met jouw eigen unieke waardepropositie

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing