Mijn weg gevonden met Samensturing, een feest van herkenning

 > Mijn weg gevonden met Samensturing, een feest van herkenning | Saminc

Werken is voor mij altijd belangrijk geweest. Dit is een rode draad bij mijn verschillende banen geweest. Voor mij is werk hebben meedoen. Werk geeft je zelfvertrouwen. Een groot deel van je week besteed je aan werk. Werk is collega’s hebben. Werk is je kwaliteiten inzetten. Werk is samen met anderen in flow komen. Totdat ik zelf geen werk meer had. Ik heb ervaren hoe het is om weinig energie meer te hebben. Een lastige periode. Ik ben op zoek gegaan naar waar mijn passie ligt, ‘waar ben ik van’ en ‘wanneer kwam ik in een flow’? Best een ingewikkelde zoektocht waarin ik veel netwerkgesprekken heb gevoerd, vroegere collega’s gesproken, intervisie met andere in-between-jobbers, workshops over persoonlijke ontwikkelingen gevolgd, vrijwilligerswerk gedaan en sollicitatiegesprekken gevoerd om antwoorden op deze vragen te krijgen.

Feest van herkenning

Begin dit jaar is Samensturing op mijn pad gekomen. Het lezen van het boek was voor mij een feest van herkenning. Rianca schreef op hoe ik gewerkt had en hoe ik graag wilde werken. Als manager ben ik verantwoordelijk geweest voor meerdere teams. Ik ben meerdere grote uitdagingen aangegaan. Het samenbrengen van twee teams of het omgaan met weerstand. Ik werkte vanuit gelijkwaardigheid, ieder vanuit zijn eigen rol en met inzet van ieders kwaliteiten. Met oprechte aandacht en vertrouwen geven. Daar gaan mensen beter van presteren en blij voelen in hun taak. Ik was zo trots op mijn groep wanneer we een opdracht succesvol in uitvoering aan het brengen waren. Deze manier van werken brengt mij in een flow.

Natuurlijke weg naar verandering

De persoonlijke kennismaking met Rianca was voor mij een mooi moment in het proces. Ik herken heel veel van de vier kernprincipes van waaruit Samensturing werkt. Hoe mooi heeft Rianca het fasemodel beschreven van de natuurlijke weg naar verandering. Deze start vanuit het gemeenschappelijke doel, de belangrijkste basis van waaruit gewerkt wordt. Samensturing brengt voor mij verbondenheid en gelijkwaardigheid. Daar wil ik mee aan de slag! Ik gun mensen dat ze graag naar hun werk gaan, verbonden en bevlogen met hun taak, om met elkaar succesvol te zijn. Zoals ik dat al vaker heb gedaan: ik sta met mijn voeten in de klei, ik ga naast mensen staan, ik luister, ik geef aandacht en vertrouwen. Hierdoor komen de problemen op tafel: waar lopen mensen tegenaan? Wat hebben ze nodig? Hoe kunnen ze goed met elkaar afstemmen?

De opleiding practitioner Samensturing

Het was voor mij een logische stap de opleiding bij Rianca tot practitioner Samensturing te gaan volgen. Eindelijk was het zover, in oktober ben ik gestart. De opleiding voldoet helemaal aan mijn verwachtingen en nog meer: een fijne groep waarin we intensief samenwerken. De training is afwisselend met theoretische onderbouwing, maar vooral je eigen waardepropositie en jouw verbinding met Samensturing. Veel inspiratie en stof tot nadenken. Voor mij een heel positief proces en ik kan niet wachten daar verder mee aan de slag te gaan.

Kennismaken?

Ik ben een specialist in het begeleiden en coachen van veranderingen binnen organisaties. Ik ben een dienend leider, ik geef aandacht en vertrouwen aan mensen. Ik gun iedereen plezier in zijn werk en ik wil me daar graag voor inzetten. We leven in een tijd van veranderingen: medewerkers krijgen hier mee te maken. Ik ondersteun graag organisaties in dit proces.

Interesse? Of eens sparren met een kop koffie? Graag! Laat een berichtje achter: of bel me: 06 36 321 304


Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Thea Gennissen > Mijn weg gevonden met Samensturing, een feest van herkenning | Saminc
Geschreven door Thea Gennissen
Blogger

Ben jij consultant en wil je leren werken vanuit de principes van Samensturing? Heb je idealen en waardevolle ideeën die je met Samensturing wilt verwezenlijken? Durf je eerlijk naar jezelf te kijken en te werken aan je transformationeel leiderschap? Dan zijn onze opleidingen iets voor jou! Schrijf je in voor de practitioneropleiding of onderzoek eerst de match tussen onze principes en jouw kernexpertise in onze oriëntatietweedaagse.  

Of misschien ben je aanjager van verandering in je eigen organisatie, bijvoorbeeld in een rol als manager of adviseur. Volg dan onze basistraining Samensturing, waarmee je een stevig fundament legt voor het uitdragen en verwezenlijken van je verandervisie.    

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?
Schrijf je nu in voor het gratis eBook "Samenspel in Energietransitie" van Milou van Rijn.
Ook de nieuwsbrief ontvangen? Vink hem aan!
Afmelden voor de nieuwsbrief is eenvoudig en kan altijd.