Werkgeluk deel 1: Hoe ik gelukkig werd in mijn werk

 > Werkgeluk deel 1: Hoe ik gelukkig werd in mijn werk | Saminc

Ik ben gelukkig in mijn werk. Niet altijd geweest hoor. Vaker niet dan wel.. Wat maakt dat ik nu oprecht kan zeggen dat ik heel blij ben met wat ik doe, dat ik werkgeluk ervaar? In termen van de betrokkenheidsmatrix (Schaufeli, 2010): hoe ben ik in het vakje ‘sweet spotter’ terecht gekomen? In deze blog laat ik je - aan de hand van mijn eigen ervaringen – zien wat er nodig is om werkgeluk te ervaren.

Sweet spotter.. help me even?

Voor degenen die de betrokkenheidsmatrix niet kennen, even een korte uitleg. Met deze matrix kun je zien wat er gebeurt wanneer de verbondenheid met jezelf en met de organisatie laag dan wel hoog is.

Betrokkenheidsmatrix > Werkgeluk deel 1: Hoe ik gelukkig werd in mijn werk | Saminc

  • Dead wood: lage verbondenheid met jezelf en met de organisatie oftewel in de overleefstand, verdorren en uiteindelijk afhaken.
  • Loose canon: hoge verbondenheid met jezelf, lage verbondenheid met de organisatie oftewel doen waar jij blij van wordt maar daarmee niet perse bijdragen aan de collectieve opgave van de organisatie. Mogelijk effect is ontslag.
  • Loyal soldier: lage verbondenheid met jezelf, maar hoge verbondenheid met de organisatie. Je verwart waardering voor jouw bijdrage met voldoening en raakt uiteindelijk uitgeblust.
  • Sweet spotter: hoge verbondenheid met jezelf en de organisatie. Jouw talent dient zowel het persoonlijk als het gemeenschappelijke doel met als effect voldoening.

Aan de hand van dit simpele model geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke zoektocht naar werkgeluk.  

Mijn eerste ‘echte’ werkgever: vooral loyal soldier

Hard werken, goed je best doen, resultaten halen. Kort door de bocht zijn dit zo’n beetje mijn drijfveren als ik aan de slag ga bij mijn eerste ‘echte’ werkgever. En ik word er om geroemd. Typisch gevalletje ‘loyal soldier’ als ik zo terugkijk, weinig verbondenheid met mijzelf. Deze werkhouding is best een tijd vol te houden. Maar niet voor eeuwig. Op het moment dat de financiële crisis erin knalt, val ik om. Disruptive change noemen ze dat tegenwoordig geloof ik. 

In deze periode komen vragen bij mij op als “Kan ik mij wel verbinden met de doelen van deze organisatie? Wat wil ik eigenlijk zelf, wat vind ik belangrijk? En waar liggen mijn talenten? Kan ik die hier wel verder ontplooien?”

Hoewel ik de term ‘dead wood’ nog niet ken, ben ik mij er wel van bewust dat als ik in de ‘gouden kooi’ blijf zitten, ik een zielig vogeltje word. Uitvliegen uit het veilige nest dus. Op zoek naar een plek waar ik mijn talenten kan ontplooien.

Het adviesvak in: van loyal soldier, naar dead wood en loose canon en weer terug

Wat? Al weer loyal soldier? Yep. Hard werken kan ik namelijk nog steeds en targets halen ook. Applaus! Okay, laat ik mijzelf en de organisatie niet tekort doen, in de 5 jaar dat ik hier werk krijg ik mooie kansen, begrijp ik steeds beter waar echt mijn talenten liggen en kan ik deze ook steeds meer inzetten. In mijn werk als professional heb ik plezier. Maar al dat gedoe erom heen, de targets en de wijze van aansturing, dat begint te wringen. Ik voel mij verbonden met het vak maar niet (meer) met de organisatie en haar doelen. Ik beweeg van loyal soldier naar loose canon en bevind mij bij tijden in het vakje dead wood. 

En als ik dan moeder word en in die verlofperiode veel tijd heb voor reflectie – stel ik mijzelf de vraag: “Blijf ik zitten in een baan waar ik voor mijn gevoel niet goed uit de verf kom of vertrek ik?” Ik besluit de gok te wagen. Ik begin voor mijzelf en behoud het vak waar ik blij van word – dat past tenslotte: dag systeem, hallo vrijheid!

De stap naar zelfstandig ondernemerschap: van loose canon naar sweet spotter

Nog steeds geen sweet spotter? Nee helaas. Eerst toch meer een loose canon. In die beginperiode geniet ik enorm van de vrijheid. Niemand behalve ikzelf die iets vind van waar ik mijn tijd aan besteed. Mijn mantra is “Ik wil gewoon leuke klussen doen”. Na een tijdje beginnen de vragen weer te komen. “Draag ik wel echt duurzaam bij met de dingen die ik doe? Waar kan en ik wil ik echt voor gaan staan?” En dan komt Samensturing op mijn pad. Dit voelt als thuiskomen! Een concept en club mensen waar ik mij met hart en ziel aan wil verbinden met al mijn kwaliteiten en minder leuke kanten – waar ik wederzijdse afhankelijkheid ervaar. Ik heb mijn sweet spot gevonden!

Werkgeluk – waar gaat het dus over?

Aan de hand van mijn eigen ervaringen en wat ook blijkt uit verschillende onderzoeken gaat werkgeluk o.a. over het kunnen benutten en inzetten van kwaliteiten en talenten, het gevoel hebben bij te dragen aan een ‘hoger’ of collectief doel en ruimte ervaren voor eigen inbreng en kleuring oftewel jezelf mogen zijn.

En weet je wat nu zo leuk is? Als je als team of organisatie gaat samensturen krijgen al deze elementen een plek. En daar help ik je graag mee! In mijn volgende blog leg ik dan ook uit hoe Samensturing leidt tot meer werkgeluk.

Waar sta jij?

Dit is natuurlijk mijn verhaal, dit zijn mijn ervaringen. Alle ervaringen die ik heb opgedaan hebben mij gebracht tot waar ik nu ben. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ben benieuwd beste lezer, ervaar jij ook werkgeluk? In welke vakje val jij? Deel je verhaal hieronder of mail mij op .


Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Geschreven door
Blogger

Hoe start jij met Samensturing?

* Heb je het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid al gelezen? Klik hier om hem te bestellen. 

* Volg een van onze introductieworkshops en krijg het boek cadeau! Kijk hier voor data en aanmelden

* Ben je adviseur of organisatiecoach en overweeg je te gaan werken volgens de principes van Samensturing? Onderzoek dan tijdens onze oriëntatietweedaagse de match tussen jouw kernexpertise en ons gedachtegoed, en ga naar huis met jouw eigen unieke waardepropositie

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing