Eigenaarschap

Good practise: Visieontwikkeling Breman

  • Geschreven door Redactie

Eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid begint er volgens ons mee dat mensen zich echt verbonden voelen met de missie en visie van de organisatie, en deze kunnen verbinden met hun eigen drijfveren en kwaliteiten. Vandaag de eerste in een serie good practises #Samensturing die we graag met jullie willen delen: de Breman Groep ontwikkelde hun visie samen met ruim 450 medewerkers en aandeelhouders! Bekijk hieronder de film. 

Lees meer

Samensturing en het recht om anders te zijn

  • Geschreven door Rianca Evers

‘Ik zal mijn eigen pad volgen, en terwijl ik dat doe, kun je me niet verstoten want ik zál anders zijn, maar niet meer zonder jou.’
Nazmiye Oral, schrijfster en actrice (1969 - )

Het was voor veel mensen een wonderlijke quote in de Trendrede, direct onder de headline Samensturing, een van de belangrijkste drie trends van 2018. Hoe kun je nu zo bezig zijn met anders zijn en het volgen van je eigen pad, en toch spreken over Samensturing? Voor mij voelde het echter volstrekt logisch en in dit blog leg ik uit waarom.

Lees meer

De dialoog in de samensturende organisatie

  • Geschreven door Rianca Evers

Wie al meer blogs over Samensturing heeft gelezen, heeft het misschien al opgemerkt: Samensturing gaat niet zonder de dialoog centraal te stellen. Het is geen beleidsplan of protocol dat je even kunt implementeren. Het is niet een setje vaardigheden waarmee je op pad gat en geheid succes behaalt. Samensturing gaat over samen; niet even maar altijd. Samensturing valt steeds weer terug op de essentials, en de essentials vloeien voort uit de dialoog. In dit blog leg ik uit hoe dat werkt.

Lees meer

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing