Vanuit stilte naar meer betekenis

Meer
5 maanden 6 dagen geleden #28 door SandraBarth
Vanuit stilte naar meer betekenis werd gestart door SandraBarth

Zo aan het einde van het jaar rond ik de laatste dingen af en bereid ik me voor op een stilteperiode. Het is een tijd waarin ik met familie samen ben en geniet van even niets. Naar binnen keren, letterlijk het binnen gezellig maken, maar ook figuurlijk. Hoe is het het afgelopen jaar gegaan? En vanuit welke drijfveren heb ik dingen gedaan? En past dit bij het hogere doel dat ik voor ogen heb? En vanuit welke waarden leef ik?

Waarden

Als ik eerlijk ben en kijk naar de waarden die echt belangrijk voor mij zijn, zijn dat waarden als liefde, compassie, samen en het bewustzijn dat alles met elkaar verbonden is: eenheid. Het is altijd fijn om een betaalde opdracht binnen te halen en te weten dat de komende maanden de financiën weer in orde zijn. Maar in essentie gaat het daar niet om.

Lees verder...
Meer
5 maanden 6 dagen geleden #29 door Sisu
Beantwoord door Sisu in topic Vanuit stilte naar meer betekenis
Mooie blog. Past geheel in de beweging van ME naar WE zoals Kees Klomp onlangs deelde op linkedin. Steeds meer mensen hebben het besef dat je meer betekenis, met beter resultaat, kunt geven als je het samen doet. Ieder vanuit eigen kracht met oprechte intenties doordat het ware doel duidelijk is en partijen zich uitspreken om zich daar voor in te zetten. Het is dan heel mooi als er een instrument wordt ontwikkeld zoals de schaal van betekenis zodat het ook gemonitorde kan worden. Meten is dan meer dan weten. Meten is dan een goed instrument om met elkaar dezelfde taal te spreken. Als je dezelfde taal spreekt kun je je oprecht in de ander verdiepen en verbinden. Dus ja wij gaan elkaar ontmoeten in 2019.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing