Hoezo drijfveren? Bij mij werken ze gewoon voor het geld

Meer
5 maanden 2 weken geleden #33 door rianca

Met enige regelmaat krijgen onze specialisten Samensturing dit te horen, als we onderzoeken hoe het is gesteld met het eigenaarschap in de organisatie, met name bij opdrachtgevers uit de profit-sector. Eigenaarschap ontstaat als je je verbonden aan elkaar voelt en aan het collectief doel van de organisatie. Geldt dat dan voor iedereen? Jazeker, maar dat wil niet zeggen dat je als mens niet ook verbonden bent aan andere collectieve doelen. Dat er niet ook andere plaatsen kunnen zijn waar jij je talenten goed, en misschien nog wel beter dan op je werk kunt inzetten. Dat je werk het misschien vooral mogelijk maakt om je werkelijke droom te volgen. Daarover gaat dit blog. Maar voordat we inzoomen op hoe je daar mee omgaat in je organisatie, ruimen we eerst een aantal misverstanden uit de weg.

Lees verder...
Meer
5 maanden 2 weken geleden #34 door Sisu
Zelf zie ik grote overeenkomsten met samenwerken tussen organisaties. Maar hoe werkt dit als organisaties en burgerinitiatieven obv vrijwilligheid samen werken. Er is dan onbewust geen sprake van gelijkwaardigheid. Werken deze vragen dan ook en wie is dan de initiatiefnemer voor deze dialogen?
Meer
5 maanden 2 weken geleden #35 door rianca
Hoi, bedankt voor je reactie! Ik ben benieuwd welke overeenkomsten je ziet? Ook bij het organisatieoverstijgend samenwerken, is het heel belangrijk om drijfveren expliciet in beeld te krijgen. Delen we wel hetzelfde doel? Willen we vooral geld maken of hebben we ook een gezamenlijke maatschappelijke waarde die we willen realiseren? Bij dit gesprek horen inderdaad andere vragen dan in een werkgevers-werknemersrelatie. De eerste stappen blijven overeind: weet wat de ander drijft en bespreek de verbondenheid aan het gezamenlijk doel. Het vervolg hangt af van de afspraken die je samen hebt gemaakt , hoe je samen de verantwoordelijkheid hebt verdeeld. Juist door in de beginfase expliciet te spreken over ieders drijfveren en het gezamenlijk doel, zie je dat de uitwerking ook vaak veel gemakkelijker gaat. 

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing