Good practise: UnBRICKable

 > Good practise: UnBRICKable | Saminc

Gelijkwaardigheid van mensen, ongeacht hun (hiërarchische) positie is voor ons bij Saminc een belangrijk uitgangspunt. Pas als mensen mogen bijdragen aan het gezamenlijk doel, passend bij hun eigen talenten en beperkingen, en desalniettemin als gelijkwaardig worden gezien, kun je echte Samensturing realiseren. Een sprekend voorbeeld daarvan is Unbrickable.

Wil jij je bekwamen in Samensturing? Leren de principes echt goed te passen in de praktijk? Ontdekken welke transformatie in leiderschap nodig is? 

Schrijf je nu voor onze basistraining van 24-25 sept & 30 okt of de oriëntatietweedaagse voor zelfstandig adviseurs op 1 en 2 oktober. Of volg een van onze online trainingen en colleges nog deze zomer! Meer info en aanmelden: www.saminc.nl/diensten 

 


UnBRICKable is een jong, creatief en dynamische bedrijf, opgericht in 2017, dat zich bezighoud met de verkoop van nieuwe en gebruikte LEGO items. Dit betekent dat de klant bij unBRICKable (speciale) losse items kan kopen maar ook complete sets. Naast deze hoofdactiviteit zetten zij sterk in op het ontwikkelen van een creatieve adult fan of LEGO (AFOL) community en social media.. Dit doen zij om werkplekken voor jongeren en volwassen met een uitdaging te creëren. Op deze manier krijgen zij kans om hun sociale en werkgerelateerde vaardigheden te ontwikkelen. Dit (willen) zij doen in samenwerking met partners en klanten, waarbij samenwerking, creativiteit en saamhorigheid centraal staan. Bron: www.unbrickable.info

Uniek model


UnBRICKable biedt ons inziens een uniek model, zeker in het licht van de zo broodnodige transformatie van het sociaal domein. Wat doen zij namelijk? Zij bieden jongeren met een beperking een bijbaantje met begeleiding èn loon. Vanaf dag 1 worden zij gezien als volwaardig werknemer, ook al hebben ze vaak nog wel een ontwikkeling te maken om rendabel te worden voor de werkgever. Het effect is dat jongeren, door het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die ze vanaf het begin krijgen, sterk gemotiveerd raken om het vertrouwen waar te maken en zich vol in te zetten voor het bedrijf. Bovendien ontwikkelen ze in deze setting veel sneller dan in een (kunstmatige) behandel- of zorgsetting de sociale en arbeidsvaardigheden die ze nodig hebben om succesvol een plek op de arbeidsmarkt te verwerven.

Uitdaging


Het verbinden van de sociale en commerciële doelstellingen van UnBRICKable is uiteraard een uitdaging. Dit model bestaat immers niet in ons zorgsysteem? Als je dagbesteding krijgt, mag je geen loon ontvangen. Heb je een bijbaantje, dan krijg je weer geen passende begeleiding. Door een integrale aanpak te bieden vergroot UnBRICKable het zelfvertrouwen van jongeren (ik heb een toffe bijbaan!) en helpt tegelijk belemmeringen in het arbeidsfunctioneren wegnemen. Zo delen zij verantwoordelijkheid met hun werknemers voor zowel het slagen van het bedrijf als de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.


Voelt u zich aangesproken door dit verhaal en wilt u UnBRICKable helpen bij het realiseren van hun sociale doelstellingen en het uitdragen van de filosofie? Ze kunnen uw hulp als innovatief ondernemer, sponsor of investeerder goed gebruiken! Voor informatie over de mogelijkheden, neem contact op eigenaars Peter Westenberg of Elisabeth de Groot, T 0630874674, E


Interessant blog? Like it op Facebook, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Rianca Evers > Good practise: UnBRICKable | Saminc

Functie: Founder, spreker, auteur
Kernexpertise: Transformationeel leiderschap
Volg mij:

Geschreven door
Expert Blogger Thought Leader
Rianca Evers-den Ouden is organisatieadviseur en ontwikkelaar van het concept Samensturing als Organisatieprincipe. Zij zet zich in voor het creëren van gelijkwaardigheid en wederkerigheid tussen organisatielagen (management en medewerkers) met als resultaat bevlogen medewerkers, effectieve teams, waardevolle en inspirerende leiders en succesvolle organisaties. Vanuit een inspirerende visie en altijd verbonden met de mensen om wie het gaat, brengt zij deze duurzame en universele veranderprincipes met passie in de praktijk waar ze ook komt. Als founder van Kenniscentrum Saminc B.V. is het haar missie zoveel mogelijk mensen in staat te stellen de principes van Samensturing in de praktijk te brengen en daarmee de beweging naar gedeelde verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en wederkerigheid tussen uitvoerders en beslissers steeds groter te maken.

Wil jij je bekwamen in Samensturing? Leren de principes echt goed te passen in de praktijk? Ontdekken welke transformatie in leiderschap nodig is? 

Schrijf je nu voor onze basistraining van 24-25 sept & 30 okt of de oriëntatietweedaagse voor zelfstandig adviseurs op 1 en 2 oktober. Of volg een van onze online trainingen en colleges nog deze zomer! Meer info en aanmelden: www.saminc.nl/diensten 

 


Discuss dit artikel

INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?
Schrijf je nu in voor het gratis eBook "Samenspel in Energietransitie" van Milou van Rijn.
Ook de nieuwsbrief ontvangen? Vink hem aan!
Afmelden voor de nieuwsbrief is eenvoudig en kan altijd.