Ga jij als leider voor waan of waarde?

waan-of-waarde-1024x533_*_ > Ga jij als leider voor waan of waarde?  | Saminc

Ken je dat?

Voor je het weet ben je de hele dag bezig met het oplossen van allerlei problemen. Zoals het huidige tekort aan goedgeschoold vakpersoneel of mensen die via de achterdeur worden ‘weggekaapt’ door een concullega.
Belangrijke thema’s, zeker, maar ze kunnen je afleiden van de lange termijn.
Net als je smartphone. Of het nou je eigen e-mails zijn die om reactie schreeuwen of de collega die tijdens de vergadering snel ‘tussendoor’ zijn appjes nog even beantwoordt. In je volgepropte agenda blijf je afspraken verschuiven, omdat er ‘ineens’ iets anders tussendoor komt. Het is allemaal zo belangrijk dat het direct moet gebeuren en het ten koste gaat van waar je mee bezig was. De grens van fatsoen vervaagt daarmee ook. Mag ik een afspraak gewoon laten schieten als er iets tussen komt wat ik blijkbaar een hogere prioriteit geef?

Wat is echt belangrijk? 


Maar is dat ook echt zo belangrijk? Of “gebeurt” het gewoon in de waan van de dag? Wat zegt dat over de stabiliteit en veerkracht van onze organisatie? Geen time-managementtraining helpt echt als je niet eerst weet wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je wilt in dit leven.
“Waar op de ranglijst staan mijn overtuiging,mijn principes, mijn partner en mijn gezin?” 

Wat mij hielp was het maken van een statuut met daarin precies opgenomen wat ik het belangrijkst vind in mijn leven. Waar op de ranglijst staan mijn overtuiging, mijn principes, mijn partner en mijn gezin? Hoe belangrijk vind ik het om te investeren in mijzelf, in bezit, werk en vrienden? In mijn statuut heb ik ook omschreven wat ik als mijn ‘missie’ in het leven beschouw. Wat ik persoonlijk te doen heb in de tijd die ik heb gekregen. Bij startbijeenkomsten van the New Builders vertel ik daar altijd over. Ik beschouw dat als een uitnodiging tot kwetsbaarheid en daarmee een uitnodiging tot verbinding en vertrouwen. Wat mij aan het hart gaat is dat het potentieel van mensen onder druk staat.

Jezelf onder ogen komen

Jezelf onder ogen is essentiële vragen stellen:

Wie ben ik eigenlijk? Waar kom ik vandaan?
Wat vind ik nu echt belangrijk?

En misschien wel de meest uitdagende vraag: wat heb ik persoonlijk te doen?

Als je die vragen hebt beantwoord voor jezelf, gaat het pas echt beginnen…


“Leiderschap begint met het lef om jezelf onder ogen te komen,
te bepalen wat je te doen hebt
én wat je daarvoor nodig hebt.”


Leef met het einddoel voor ogen


Als je alleen maar doet wat je voorgeschreven wordt en niet nadenkt over de toegevoegde waarde, dan is wat je doet per saldo uitzichtloos. Leiderschap begint met het lef om jezelf onder ogen te komen, te bepalen wat je te doen hebt én wat je daarvoor nodig hebt. Welke stappen je daarin nu kunt zetten is afhankelijk van je levensfase en van je (werk)omgeving. Investeer in de kennisontwikkeling binnen je bedrijf, met bijvoorbeeld een interne academie. Investeer in de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers. Dat is de beste voorbereiding op transitiehobbels en ‘the next crisis’.
O, ja en laat je vooral niet ontmoedigen door tegenslag, maar leef met het einddoel voor ogen.

Leo Nieuwenhuis is strategisch partner van Saminc en co-trainer van de leiderschapstweedaagse Samen Sturen. Wil jij ook niet meer geleid worden door de waan van de dag, maar vanuit de waarde die je wilt toevoegen aan de samenleving, aan je organisatie, aan levens van mensen? Je bent van harte welkom bij onze leiderschapstweedaagse op 18/19 oktober. Kijk hier voor meer informatie. Kennismaken met Leo en meer horen over Kwetsbare leiders, krachtige communities? Kom dan naar ons symposium op 20 september, waar Leo ook zal spreken. 

 


Interessant blog? Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit blog op andere bookmarking websites.

Geschreven door
Blogger

Naast getrouwd met Diona ben ik vader van Jarnick, Jelmer, Job en Jinke. 

Mijn missie: bijdragen aan de groei van en voor mensen.

Vandaar uit leg ik mij het meeste toe op de missie van The New Builders: Het realiseren van een menswaardige en wendbare bouwsector, in het nieuwe tijdperk.

Ik houd van de bouw en geloof dat onze bouwsector in 2030 nationaal en internationaal toonaangevend is in het "nieuwe bouwen". Dat we goed samensturen; goed omgaan met milieu, energie en mens; verantwoordelijk omgaan met onze grondstoffen; en leren van andere sectoren op het gebied van marketing en het (be)dienen van onze klanten.

Daarbij is sociale innovatie de belangrijkste innovatie, ook buiten de bouw. De technische innovatie volgt vanzelf. Vanuit leiderschap aan je zelf, leiding geven aan je omgeving. 

We zijn het aan de komende generaties verplicht om goed met elkaar en de wereld om te gaan. Met visie investeren in de leiders van morgen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat in de toekomst de bouwsector blijft bestaan. 

De jaren 2012-2018 stonden bij The New Builders in het teken van het opbouwen van een community voor landelijke congressen en tegelijkertijd het aanjagen van sociale innovatie in verschillende kleinere Activate-groepen. Inmiddels bestaat deze uit 210 New Builders. Nu is de tijd gekomen om de verdere uitbouw van TNB te laten ontstaan vanuit New Builders zelf. En daarvoor hebben we Samensturing nodig. Samen de energie richten op de missie van TNB door te transformeren over vier ankers: markt, product, organisatie en mens. 2018 is het jaar van de voorbereiding en de jaren 2019 - 2025 zijn nodig voor de uitvoer van de groeistrategie voor een olievlekwerking aangaande de gehele Nederlandse bouwsector. 

Rianca levert haar bijdrage als auteur van het strategisch plan voor de komende jaren, waarbij zij als deskundige de transformatiemethode Samensturing implementeert. Mijn bijdrage daar tegenover bij Saminc is het adviseren bij de opbouw van een community en tevens het uitdragen van het gedachtegoed van Saminc.

Aanvullend mag ik bijdragen aan Kinderhulp Ghana, Charity Events Rijssen, Living Hope Africa, Exploitatiemaatschappij Wilmersdorf en het jeugdwerk in mijn kerkelijke gemeente.

Mjin specialiteiten zijn: pionieren, coachen, verbinden, sociale innovatie aanjagen, ideeën, activeren, trends en ontwikkelingen

Wil je meer te weten komen over Samensturing en/of nader kennismaken met de mensen van de Samensturing Inc? Kom dan naar ons symposium op 20 september aanstaande: https://www.saminc.nl/diensten/product/save-the-date-symposium-samensturing-20-september

Of doe mee en word lid! Lees hier meer over wat dat inhoudt: https://www.saminc.nl/diensten/product/lid-worden-van-onze-community


Discuss dit artikel

INFO: Je plaatst dit bericht als 'Gast'

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing