Maak kennis met…..onze nieuwe specialist i.o. Tijn Dries!

tijn_verkleind_*_ > Nieuws | Saminc

Hij is gepokt en gemazeld in de ambtelijke en politieke wereld, en draait zijn hand niet om voor politiek gevoelige kwesties. Sterker nog: hij wil juist daar het verschil maken met Samensturing: Tijn Dries! We stellen hem graag aan u voor.

Waarom Samensturing?


Tijn gelooft dat de transformatie in het sociaal domein en ook breder in het overheidsveld (denk aan de Omgevingswet) gaat over het werken vanuit vertrouwen en nieuw samenspel, juist vanuit heldere bestuurlijke kaders. Dat begint met een transformatie van College en gemeenteraad, waarbij de aanzet tot kaderstelling meer dan voorheen bij het College ligt, en waarbij de Raad vooral haar volksvertegenwoordigende taak veel nadrukkelijker kan oppakken door te toetsen op de publieke waarde van (voorgenomen) besluiten: wat doet een besluit met/in de samenleving? Hoe kunnen we dit meer dan voorheen samen met inwoners en belanghebbenden voorbereiden en vormgeven?

Lees meer

Maak kennis met... onze nieuwe specialist i.o. Annelotte van Riet!

tijn_verkleind_*_

Ze draait al even mee en we kennen haar als daadkrachtig, vrolijk, doelgericht en sensitief: Annelotte van Riet! Hoog tijd om haar aan jullie voor te stellen. Annelotte is als adviseur, procesbegeleider, coach en trainer al jaren actief op het gebied van veranderen, leren en ontwikkelen. Ze heeft een achtergrond in bedrijfskunde, psychologie en HR en was de afgelopen jaren vooral actief in de profitsector. 

 

Lees meer

Maak kennis met onze nieuwe specialist i.o. Milou van Rijn!

tijn_verkleind_*_

Milou van Rijn is als adviseur en projectmanager actief in het publieke domein. Met haar bedrijf SisuMilou maakt ze zich sterk voor sociale uitdagingen. Zij bouwt graag netwerken over organisaties heen, waarbij alle betrokkenen in gezamenlijkheid te werken aan langdurige en betaalbare oplossingen, op weg naar een duurzame wereld.

Waarom Samensturing?

In Samensturing ziet Milou het perfecte kader om te komen tot een complete en circulaire benadering. Maatschappelijke vraagstukken kunnen niet volstaan met eenzijdige oplossingen, je wil het hele plaatje (de olifant) en de hele keten (circulair) in beeld. Om dat voor elkaar te krijgen moet je gaan samen sturen. Besturen over elkaar zal nooit leiden tot een duurzame oplossing van maatschappelijke vraagstukken. 

 

Waar vraag je Milou voor?

Milou is te benaderen als specialist Samensturing bij samensturing over organisaties heen, met alle betrokkenen. Zij verbindt alle stakeholders rondom het (maatschappelijk) vraagstuk, denk daarbij aan overheid, inwoners, politiek en ondernemers. In het bijzonder heeft de energietransitie haar hart. Zij gelooft dat door nu lokaal en samen te sturen naar haalbare oplossingen we straks met zijn allen niet voor een voldongen feit komen te staan als het gas straks op is. 

Milou is materiedeskundige op energievraagstukken, groene schoolpleinen, mobiliteit. Zij bouwt aan gemeenschapskracht vanuit een nieuw samenspel tussen overheid, bewoners en bedrijven. Dus is er een nieuw tijdelijk of permanent samenwerkingsverband nodig, wilt u alle partijen verbinden rondom een gezamenlijk maatschappelijk doel, neem dan contact op met Milou van Rijn, T 06 517 91 913, E  

Maak kennis met... partner & eventmanager Jordi Voort!

tijn_verkleind_*_

Mijn naam is Jordi Voort en ik ben als eventmanager aangesloten bij de Saminc community. Begin dit jaar mocht ik het Startsymposium organiseren. Van daaruit ben ik verder aangehaakt om mee te denken met de community en vervolgstappen. Tijdens de diverse meetings heb ik mogen ervaren dat Saminc bestaat uit een groep bevlogen mensen met visie!

Dynamische en samensturende organisatie


Saminc is een dynamische organisatie die snel concrete stappen zet richting eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid. Het is mooi om te zien dat Saminc haar expertise bij externe organisaties inzet – door middel van verandertrajecten, maar ook binnen de eigen organisatie wordt deze werkwijze gehanteerd. Er is dus veel ruimte om mee te denken en mijn expertise in te zetten.

Over het symposium


20 september zal het tweede symposium gehouden worden – als kick-off van de community. Het is erg tof om deze dag mede vorm te mogen geven! We hebben ditmaal als unieke locatie het Dominicanenklooster in Zwolle geselecteerd.


Het woord monnik komt van het Griekse μοναχος (monachos), dat 'eenzaam' betekent, en het woord μονος (monos), dat 'alleen' betekent. In die zin lijkt een klooster averechts op het gedachtegoed van Samensturing te staan. De orde van de dominicanen werd en wordt echter onder andere gekenmerkt door actieve interesse in de stedelijke samenleving en missionaire activiteiten, oftewel verbondenheid rondom een gezamenlijk maatschappelijk doel! De dominicanen verbinden beschouwing met actie en dat past bij ook echt bij Saminc: reflectie & doen! Bron: Web.archive.org


Het Dominicanenklooster biedt een inspirerende omgeving voor het symposium. Het zal een actieve aangelegenheid worden waarbij we onder andere in groepen uit elkaar zullen gaan. Vanuit diverse expertises zullen Saminc partners een rol vervullen. Ben je getriggerd? Kijk dan hier voor meer info en aanmelden. Hopelijk tot ziens op 20 september in Zwolle!

Gratis themabijeenkomst Samensturing voor bouwers

tijn_verkleind_*_

Op 9 juli aanstaande vindt bij the New Builders, een community van vernieuwers in de bouw, een themabijeenkomst plaats over Samensturing. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de principes van Samensturing en hoe je daarmee een wendbare en menswaardige organisatie creëert. Ook hoor je meer over het werk van the New Builders. Lees meer hieronder of meld je nu aan via: http://www.thenewbuilders.nl/agenda/themameeting-the-new-builders-samen-sturen/

Lees meer

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing