De missie van Saminc

 > De missie van Saminc | Saminc

Hoe is Saminc eigenlijk ontstaan? Wat betekent het en waar gaan we voor? Daarover meer in dit stuk.

Samensturing als Organisatieprincipe

Samensturing als Organisatieprincipe, de inhoudelijke grondslag voor Saminc, is in 2015 ontwikkeld door Rianca Evers. Samensturing gelooft dat de ontwikkeling naar meer eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid een gezamenlijk leer- en veranderproces is waarin alle betrokkenen/ organisatielagen een rol en taak hebben. Binnen een veranderproces naar Samensturing leren ze hieraan actief vormgeven, waardoor duurzame verandering van machtsverhoudingen en cultuur wordt bewerkstelligd.

Samen voorzien in een maatschappelijke behoefte

In 2017 ontstond de wens om binnen een collectief samen te werken aan het uitdragen van Samensturing. We zagen hoezeer Samensturing in een behoefte voorziet in de ontwikkeling van een verticaal naar een meer horizontaal georganiseerde samenleving. In deze tussenfase waarin we systemen loslaten, maar vaak nog geen passend alternatief hebben, dreigt individualisme en polarisatie als je niet opnieuw met elkaar komt tot betekenisvol samenleven en -werken. We ontdekten dat we met de inrichting van een kenniscentrum zouden kunnen voorzien in deze maatschappelijke behoefte en ons bereik spectaculair zouden kunnen uitbreiden. Daarmee zouden we een groot aantal veranderaars in het groot en in het klein, passend bij wat zij nodig hebben, kunnen faciliteren bij het creëren van (meer) Samensturing op hun eigen plaats of in hun eigen organisatie.

Betekenis Saminc

De naam Saminc staat voor Samensturing Incorporated en heeft een tweeledige betekenis:
- Wij willen Samensturing als Organisatieprincipe vervlechten (incorporeren) in organisaties
- Wij willen een organisatie zijn die mensen samenbrengt en faciliteert om hun eigen plek en wijze werk te maken van Samensturing: wij zijn de “Samensturing Inc”

Onze plannen

Met onze specialisten en partners bouwen we aan een community, waarvan je binnenkort lid kunt worden. We bieden je verschillende mogelijkheden om met branchegenoten uit te wisselen over hoe jij aan de slag kunt met Samensturing. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of mail naar  

 

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?