Jordi Voort zet zich met gezin in voor Beautiful Kidz in Namibië

 > Jordi Voort zet zich met gezin in voor Beautiful Kidz in Namibië | Saminc

Jordi Voort, die verantwoordelijk was voor de marketing van Saminc, is vorige week vertrokken naar Namibië. Samen met Lisanne en hun één jarige dochtertje Elin zullen ze daar een jaar verblijven en vrijwilligerswerk te doen bij Beautiful Kidz, dat kinderen en gezinnen in Katutura helpt, een grote township bij de hoofdstad Windhoek. Ze leven van hun spaargeld. Zelfs Tubantia interviewde Jordi en Lisanne over hun plannen! Je kunt het leven van Jordi en zijn gezin volgen op zijn Facebookpagina.

Het laatste bericht van zijn Facebookpagina:

Jordi landschap > Jordi Voort zet zich met gezin in voor Beautiful Kidz in Namibië | Saminc‘Inmiddels zijn we 1 week in Namibië! Bijzonder dat het nu al als thuis voelt. Op deze maandagmorgen nemen we even de tijd om een korte update te geven…

Namibië is erg droog, maar het landschap is prachtig. We wonen op een compound van YWAM zo’n 20 minuten rijden vanaf Windhoek. Het is een hele mooi rustige plek, maar wel ver van Beautiful Kidz, winkels, etc. vandaan. We hopen deze week op zoek te gaan naar een auto, zodat we wat mobieler zijn en niet afhankelijk van anderen. Afgelopen weekend hebben we een auto gehuurd zodat we wat boodschappen konden doen en naar de kerk konden gaan. Even goed opletten in het begin, want het verkeer rijdt hier links. Op dit moment verblijven we in het guesthouse, omdat ‘ons huisje’ nog niet helemaal klaar is (onder andere doordat een aap heeft ingebroken en veel heeft vernield). Het guesthouse heeft alles wat we nodig hebben 😊.

Jordi kennismaking dochter > Jordi Voort zet zich met gezin in voor Beautiful Kidz in Namibië | SamincDe eerste indruk van Beautiful Kidz is heel positief. De organisatie heeft een breed aanbod en veel bevlogen mensen. Uiteraard zien we ook kansen om een bijdrage te leveren, dus we zien er naar uit om aan de slag te gaan. Lisanne zal zich gaan focussen op de Homework classes, die vier middagen in de week worden aangeboden. Jordi zal zich de komende tijd gaan verdiepen in het naaldwerkproject; een klein ‘kleermakersfabriekje’ waar met name schooluniformen worden gemaakt. Organisatorisch liggen hier nog veel kansen en uitdagingen.

Bijzonder om te delen; afgelopen zaterdagmorgen vroeg hebben we samen met een bewoner van de YWAM base een berg beklommen om de zonsopkomst te zien. Bovenop de berg – met een prachtig uitzicht – deelde onze ‘gids’ zijn levensverhaal en getuigenis. Spontaan haalde hij vervolgens een pak druivensap en koekjes uit zijn tas om samen met ons avondmaal te vieren!

We hebben nog veel meer te vertellen, maar hier laten we het even bij. Fijne week allemaal! PS Mochten jullie in Nederland wat regen over hebben, stuur dan svp wat wolken deze kant op!’

Om Jordi te steunen, heeft Saminc een inzameling gehouden onder de specialisten. Saminc heeft het bedrag verdubbeld. Zo konden we Jordi bij zijn vertrek een mooie cheque overhandigen! 

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?
Schrijf je nu in voor het gratis eBook "Samenspel in Energietransitie" van Milou van Rijn.
Ook de nieuwsbrief ontvangen? Vink hem aan!
Afmelden voor de nieuwsbrief is eenvoudig en kan altijd.