Nieuw virus gesignaleerd in Houten: Samensturing-20

Met dit ludieke nieuwsbericht informeerde de directie van KMN Kind en Co, een grote kinderopvangorganisatie in het midden van Nederland haar medewerkers over de toegenomen belangstelling voor Samensturing in de organisatie. Bestuurder Bertus Koot, al jaren een samenstuurder in hart en nieren, benaderde Saminc vorig jaar omdat hij zijn managers graag deelgenoot wilde maken van zijn visie en hen inspiratie en concrete tools wilde geven om met Samensturing aan de slag. Dit kreeg vorm in een eveneens ludieke inspiratiedag voor het management in een voormalige gevangenis, die we "Samen ontsnappen aan oude structuren" hebben genoemd. De deelnemers moesten die dag drie sleutels voor Samensturing ontdekken om die middag de escaperoom te kunnen verlaten. De bestuurder had alvast een weekje bijgeboekt voor het geval dat, kondigde hij aan.....

En de coaches van Saminc begeleidden enkele sessies die bijdroegen aan de inbedding daarvan. Als Saminc worden we heel blij van dit soort initiatieven en we willen u dan ook graag besmetten met dit virus :-) 

groentje kind en co > Nieuw virus gesignaleerd in Houten: Samensturing-20 | Saminc

 NIEUWSBERICHT

Het lijkt erop dat in Houten een variant van het corona-virus is opgedoken in een kantoorpand aan de Kroonslag. Het betreft het virus Samensturing-20 en zeker 6 medewerkers, waaronder 2 regiomanagers, de bureaumanager en 3 afdelingshoofden, zijn besmet. Enkele andere collega’s worden verdacht.


Het RIVM volgt de ontwikkelingen op de voet en heeft oud-GGD inspecteurs die ter plaatse zijn, gevraagd om onderzoek te doen.
Voormalig GGD medewerker Janneke Voogt verteld: ‘Gelukkig zijn de symptomen van Samensturing-20 niet zo ernstig als bij Covid-19 en hoeven de collega’s vooralsnog niet in quarantaine. Wij zien dat zij een verhoogde behoefte hebben aan intercollegiaal overleg en we waken ervoor dat dit niet uitmondt in obsessief gedrag, zoals wekelijks ook in het weekend bij elkaar komen. Andere verschijnselen, die ik heb waargenomen zijn: zeer heldere communicatie, souplesse, extreme inzet en doorzettingsvermogen, toegenomen daadkracht.


Wij hebben op andere plekken binnen Kind & Co inmiddels ook milde verschijningsvormen gezien, dat gaat meer in de richting van het delen van ideeën en oplossingen en een positieve mindset; de schouders eronder voor de kinderen. Het virus beperkt zich dus niet tot kantoor en is zeker ook besmettelijk’.
De directie van Kind & Co hoopt en verwacht dat door Samensturing-20 de landelijke slogan van de coronacrisis ‘We doen het samen’ permanent verankerd raakt binnen de organisatie. Uiteraard krijgen de betreffende medewerkers alle zorg en begeleiding die nodig is.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?