Nieuws uit de organisatie Saminc

Van live naar online

In dit nieuwe jaar wil ik, als lid van het operationele team van Saminc, u meenemen in de organisatie Saminc. Waar zijn we mee bezig en wat gebeurt er binnen Saminc? En wat betekent Covid-19 voor onze organisatie? Want ook voor ons heeft de uitbraak van dit virus vorig jaar een enorme impact gehad. Tenslotte waren wij gewend om onze lezingen, trainingen en opleidingen vooral live aan te bieden. Ook verliep de begeleiding van organisaties die de beweging naar Samensturing willen maken, vooral in live sessies en coaching. Toen dat niet meer mogelijk was hebben we vanuit het kenniscentrum en het adviesbureau al snel de slag gemaakt naar het aanbieden van onze diensten online. Zo hebben we vanuit het kenniscentrum nieuwe online kennisproducten ontwikkeld, waaronder een aantal online colleges over Samensturing en leiderschap, en hebben we onze basistraining Samensturing volledig online toegankelijk gemaakt. Vanuit het adviesbureau hebben we op live uitvoeringsgerichte begeleidings- en coachingssessies succesvol aangepast naar digitaal. Maar, dat was vorig jaar en daar blijft het uiteraard niet bij. Wij blijven nieuwe ideeën en plannen uitwerken. Omdat wij zien en verwachten dat juist in deze tijd Samensturing een belangrijke bijdrage kan leveren in succesvol organiseren en veranderen vanuit gedeelde verantwoordelijkheid voor het gezamenlijk doel. Binnen organisaties, maar ook tussen organisaties onderling.

Vanuit het kenniscentrum 

Vanuit het kenniscentrum zijn wij op dit moment bezig met het ontwikkelen van de Saminc Academy. Een digitale leeromgeving waarin we het concept Samensturing per fase en ontwikkelstap uitwerken. De academy zal uit vier modules bestaan die passen bij de vier ontwikkelfases van Samensturing. Organisaties en zelfstandig adviseurs kunnen, aansluitend bij hun ontwikkelbehoefte, kiezen op welk onderdeel zij meer kennis willen opdoen. Binnenkort zal daarover een introductievideo beschikbaar komen. Op 1 januari jl. is onze kenniscommunity van start gegaan. Dit is de online leeromgeving voor opgeleide specialisten Samensturing en (oud)deelnemers aan onze (online) trainingen. Voor de (online) basistraining en de training ‘Leiderschap bij Samensturing’ hadden we deze online omgeving al. Hierin vindt kennisdeling en intervisie plaats en is er een online forum waar samenstuurders met elkaar in contact kunnen staan en waar praktijkervaringen gedeeld kunnen worden. Daarnaast gaan we dit voorjaar de opleiding tot specialist Samensturing ook volledig online aanbieden. Bent u zelfstandig adviseur en wilt u meer informatie over deze opleiding, schrijf u dan in voor het introductiewebinar door Rianca Evers op 17 februari a.s. om 20.00 uur. Er is dan ook gelegenheid uw vragen te stellen. Meer informatie en inschrijven kan via deze link. 
https://www.saminc.nl/diensten/product/introductiewebinar-online-opleidingen-samensturing

Vanuit het adviesbureau

Ook het Saminc adviesbureau zit niet stil. Op het gebied van verandertrajecten zien we dat steeds meer organisaties openstaan voor online ontwikkeling. Zo verzorgen wij niet alleen onze lezingen digitaal, maar bieden wij onze opdrachtgevers, naar grote tevredenheid, begeleidingssessies en -coaching, online aan. Om u de komende tijd mee te nemen in de diverse branches die wij ondersteunen in het realiseren van Samensturing, besteden wij hier de komende tijd aandacht aan. Ook in onze maandelijkse nieuwsbrief. Deze maand richten wij ons op Samensturing in de kinderopvang. U kunt hier al meer over lezen in de blog van Rianca Evers waarin zij beschrijft hoe kinderopvangorganisaties - anders dan via top-down beleidsplannen - hun medewerkers kunnen ondersteunen zodat de organisatie kan doen waar zij voor bedoelt is, kinderen optimaal toerusten voor de toekomst. Binnenkort verschijnt er ook een interview met een van onze specialisten die op dit moment een kinderopvangorgansatie begeleidt in de beweging naar Samensturing. 
De komende maanden kunt u meer lezen over Samensturing in de zorg, in gemeenten en in welzijn. En uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Saminc. Zodat we u nog beter kunnen van dienst kunnen zijn in uw behoefte met Samensturing. Wilt u weten wat wij u op dit moment voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met of bekijk ons aanbod op onze website www.saminc.nl.

Hartelijke groet,
Ingrid Bennink 

 

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?