Nieuws van Saminc februari 2021

Bestemming 2 > Nieuws van Saminc februari 2021 | Saminc

 

"Ons gedrag is afhankelijk van onze besluiten, niet van onze omstandigheden’.

Deze quote van Stephen Covey is relevanter dan ooit. Als de omstandigheden zodanig veranderen dat het een ingrijpend effect heeft op ons leven en werken, wat doen we dan? Wachten we tot de omstandigheden weer terugkeren naar normaal of besluiten we om te anticiperen op de veranderde omstandigheden? Wij kiezen bij Saminc voor het laatste. Zo hebben wij ervoor gekozen om onze diensten ook volledig online toegankelijk te maken en ontwikkelen wij nieuw online aanbod om u nog beter in staat te stellen om de beweging naar Samensturing te maken op een manier die past binnen de huidige omstandigheden. Het resultaat is dat u onze trainingen en opleidingen nu ook online kunt volgen en dat de begeleiding van Samensturings- en coachingstrajecten ook grotendeels online verloopt. Rianca Evers gaf onlangs een verhelderend webinar over alle online mogelijkheden die er binnen Saminc zijn om aan de slag te gaan met Samensturing. U kunt het webinar terugkijken via diensten Saminc

Saminc Academy.

Op dit moment zijn de eerste stappen gezet in de realisatie van de Academy. Dit is een digitale leeromgeving waarin we het concept Samensturing per ontwikkelstap uitwerken. Hiermee kan uw organisatie of kunt u als zelfstandig adviseur kiezen op welk onderdeel u meer kennis wilt opdoen, aansluitend bij uw ontwikkelbehoefte. De release van de eerste lessen zal in april plaatsvinden. Er komt dan een gratis introductiewebinar beschikbaar alsmede de eerste 3 lessen van de Academy. De eerste les zal gaan over hoe je de basis creëert voor een duurzame verandering. Super belangrijk als je aan het begin staat van een verandering in je organisatie of als je als zelfstandig professional wil weten hoe je dit nu eigenlijk doet in je eigen opdrachten.

Nieuwsbrief 

In onze nieuwsbrief kunt u deze maand lezen over Samensturing in de zorg. De toewijding die medewerkers daar tentoonspreiden is vaak enorm door hun inzet voor anderen. Maar wat als zij vooral geven en niet ontvangen wat zij daarvoor nodig hebben? En lees ook vooral het interview met Roswitha Heitbrink over Samensturing in de kinderopvang waarin het vinden van balans tussen de richtlijnen vanuit de overheid en eigen mening, visie en vrijheid nog een hele uitdaging is.

Op 25 maart a.s. start de online opleiding tot specialist Samensturing (de practitioneropleiding). In deze zeer complete opleiding leert u niet alleen hoe u organisaties kunt begeleiden vanuit de kernprincipes van Samensturing, maar ook  hoe u, vanuit uw kernexpertise, drijfveren en de waarde die u wilt toevoegen, uw eigen waardepropositie uit kunt breiden en ontwikkelen met Samensturing. Van harte aanbevolen!
Mocht u meer informatie willen over de opleiding of weten wat Samensturing voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met of bekijk ons aanbod op website Saminc.

Graag tot de volgende keer.

Ingrid Bennink

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?