Opgeleid worden in de principes van Samensturing, hoe werkt dat?

Een aantal weken geleden zijn we weer gestart met het opleiden van nieuwe specialisten. Zij volgen de practitioneropleiding die hen een stevig fundament geeft voor hun handelen bij het begeleiden van samensturingsprocessen in organisaties. In blok 1 stond het thema analyse en ontwerp centraal. Hoe kijk jij eigenlijk naar organisaties en verandering? Wat is je mensbeeld? En hoe doe je dat vanuit Samensturing? Aan de hand van eigen casuïstiek bouwen de practitioners stap voor stap aan hun eigen veranderplan volgens de principes van Samensturing. Ze gaan aan de slag met de mensen om wie het gaat in de praktijkopdracht.

Mooi om te zien is dat de mensen zich altijd snel met elkaar verbonden voelen ondanks hun grote diversiteit in achtergronden. Door hun verbondenheid aan het collectief doel (Samensturing) en hun verlangen bij te dragen aan de verspreiding van het gedachtegoed, ontstaan mooie en hechte verbindingen. “Een samenstuurder ben je al in je hart”, zegt Rianca vaak. De opleiding geeft je slechts het toetsingskader dat je nodig hebt om je handelen te kunnen onderbouwen en effectiever te maken.

Naast de practitioneropleiding worden er dit jaar ook voor het eerst masters opgeleid: specialisten die zich net als Founder Rianca gaan bezighouden met het opleiden en coachen van nieuwe mensen in het gedachtegoed van Samensturing. Saminc wil namelijk groeien en zoveel mogelijk mensen faciliteren om met Samensturing aan de slag te gaan. Alles binnen Kenniscentrum Saminc is schaalbaar en ingericht op groei.

Voor veranderaars binnen organisaties zoals (lijn/kwaliteits)managers en (staf)adviseurs is er de basistraining Samensturing voor interne veranderaars. Deze training introduceert je in het gedachtegoed en helpt je scherp te stellen hoe jij binnen jouw organisatie Samensturing realiteit kunt laten worden. Samensturing is maatwerk, en in deze training leer je hoe je dat voor jouw organisatie maakt en wat je ervoor nodig hebt. Van harte aanbevolen! 

Basistraining Samensturing voor interne veranderaars

 

Denk jij erover om je bij ons aan te sluiten als specialist? Kom dan naar de oriëntatietweedaage. Daar duik je diep in het gedachtegoed en maak de match met jouw kernexpertise. Je vindt een antwoord op de vraag of Samensturing bij jou past en hoe jij met Samensturing het verschil zou kunnen maken voor jouw klanten.

Oriëntatietweedaagse

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?