Samensturing & Nieuw Organiseren

 > Samensturing & Nieuw Organiseren | Saminc

Saminc werkt samen met diverse strategische partners, waaronder Nieuw Organiseren, een community van partners en leden die zich inzetten voor het verspreiden van kennis en het faciliteren van bewegingen naar Nieuw Organiseren.

Waar staat Nieuw Organiseren voor?


Nieuw Organiseren wil een bijdrage leveren aan een eerlijker en menselijker samenleving en organisaties. Het laat zich niet vangen in een model of schema, maar hanteert wel vijf essentiële richtinggevende uitgangspunten. Meer hierover lees je in het manifest van Nieuw Organiseren: https://www.nieuworganiseren.nu/nieuw-organiseren-manifest/


Hoe past Samensturing binnen Nieuw Organiseren?


Nieuw Organiseren kent als uitgangspunten o.a.: gelijkwaardigheid van mensen en het recht voor iedereen om zich uit te spreken als je een waardevolle bijdrage kunt leveren. Samensturing biedt een model voor het realiseren van deze gelijkwaardigheid en het faciliteren van ieders bijdrage aan een collectief doel. Samensturing is daarom vaak een van de eerste bewegingen naar Nieuw Organiseren en kan vooral van waarde zijn voor hiërarchisch gestuurde organisaties die de eerste stappen willen zetten op weg naar Nieuw Organiseren.
In onze blogs lees je hier meer over: www.saminc.nl/blog


Hoe werkt Saminc samen met Nieuw Organiseren?


Saminc kan als partner van Nieuw Organiseren worden ingeschakeld als er vragen komen rondom het creëren van gelijkwaardigheid en het waarderen van ieders bijdrage in het geheel. Door samen te werken met Nieuw Organiseren is er ook toegang tot de vervolgstappen naar Nieuw Organiseren. Zo creëren we met elkaar een palet aan interventies en methoden die bijdragen aan de gezamenlijke ontwikkeling die we voorstaan.
Praktisch leveren we inhoudelijke content aan elkaar, zoals het uitlichten van good practises, blogs en relevante ontwikkelingen. Partners van Nieuw Organiseren leveren een bijdrage aan events van Saminc, zoals ons symposium. En vice versa levert Saminc bijdragen aan events en activiteiten van Nieuw Organiseren, zoals het jaarlijkse Nieuw Organiserenfestival.


Samen zetten we ons in voor die eerlijke en menswaardige samenleving, waar iedereen zijn bijdrage kan en wil leveren, en tot zijn recht komt!

NO logo PARTNER blauw 01 > Samensturing & Nieuw Organiseren | Saminc

 

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?