Samensturing op het Nieuw Organiserenfestival

 > Samensturing op het Nieuw Organiserenfestival | Saminc

Het is een fraai staaltje synchroniciteit zou je kunnen zeggen. Juist in de week van het Nieuw Organiserenfestival verschijnt het boek Samensturing, organiseren als gedeelde verantwoordelijkheid. Als nieuw-organiseerders ergens in geloven, dan is het wel samen & gedeelde verantwoordeljkheid, dat zien we dit jaar overal in terug op het festival.

Voorbij de hype

Een andere mooie verbinding vinden we in het thema “Voorbij de hype”, op zoek naar wat waar is en van waarde. Want Samensturing gaat terug naar de kern: mensen veranderen als ze vanuit hun drijfveren zijn verbonden met het gezamenlijk doel. Als ze zich mede-eigenaar voelen van de verandering, en weten hoe ze hun kwaliteiten daarvoor in kunnen zetten. Als ze medeontwerper zijn van het doel en de weg ernaartoe. En dat vraagt veel van managers en veranderaars. Dit is een ware transformatie naar gelijkwaardigheid en wederkerigheid in tot nu toe verticale relaties, die er uiteindelijk voor zorgt dat iedereen in de organisatie zijn/haar rol ervaart als betekenisvol. Dit boek geeft je het gevoel dat het echt kan. Omdat het zo aansluit bij basale menselijke behoeften, zullen de denkers onder u zich misschien afvragen wat er precies zo innovatief aan is. Maar mensen die durven kijken met hun hart, voelen dat hier iets heel moois aan het ontstaan is.

Fundamentele principes

Samensturing gaat over fundamentele principes als eenheid, verscheidenheid en verbondenheid, zoals Jan Bommerez ze formuleerde. Hij schreef een prachtig voorwoord bij dit boek, waarin hij Samensturing “een regelrechte managementinnovatie” noemt en het boek “rijk aan visie en prachtige inzichten”. En waarin hij prachtige metaforen gebruikt voor de samensturende organisatie.
Samensturing is een authentiek en toegankelijk boek dat handreikingen biedt aan leiders, veranderkundigen en iedereen die oprecht wil samenwerken vanuit een collectief doel. Een praktisch en solide handboek voor mensen die geloven in bevlogenheid en het de hoogste tijd vinden voor een transformatie in ons denken over organiseren en veranderen.

Samensturende lezing 

Auteur van het boek Rianca Evers is partner van Nieuw Organiseren en natuurlijk te vinden op het festival. Samen met partner Baudy Wiechers, founder van de CONSENT-methode zet ze een inspirerende plenaire bijdrage over gelijkwaardigheid als fundament neer. Bekijk hier het filmpje waarin ze je uitnodigen. Dat is van 11.15-12.00u. op het sprekerspodium.

Signeersessie

Daarnaast is er die dag de mogelijkheid van 13.00-14.00u. en van 16.00-16.30u. om als een van de allereersten - want het boek is er nog maar net!- het boek aan te schaffen en te laten signeren door Rianca. Dat zal zijn in de bibliotheek in het Museum.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?