Saminc steunt partner, onderweg naar Lesbos

Onze partner Baudy Wiechers van CONSENT-Methode komt in actie voor de vluchtelingen op Lesbos en gaat ernaar toe om te helpen!

“Op Lesbos vindt een drama plaats. Alleen horen en zien we er niet zoveel meer van. Het is namelijk 'oud nieuws' en dat is niet interessant meer. Afgelopen jaar heb ik het Bridgeman-jaarprogramma gevolgd, waarbij het ging over persoonlijke ontwikkeling, waarbij een substantieel onderdeel van het programma ging over: 'hoe draag jij bij'? Hieruit is voortgekomen dat een aantal deelnemers aan dit jaarprogramma zelf gaan helpen op een plek waar dat heel hard nodig is.

In dit geval is gekozen voor hulp aan vluchtelingen die op Lesbos in kampen zitten, onder mensonterende omstandigheden en in een uitzichtloze situatie. Het kamp is ingericht voor 3100 mensen en er wonen er meer dan 7300! Het riool loopt tussen de tentjes door, er wordt uit oude jampotjes gedronken omdat er geen bekers zijn, er vindt geweld plaats, er is ziekte en wanhoop. Je kunt het je bijna niet voorstellen…

Met de door ons toegezegde bedragen tijdens het jaarprogramma gaan wij met drie teams vrijwilligers naar Lesbos. Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen aan alle vluchtelingen, die net als wij alleen maar gelukkig willen zijn in een veilige omgeving. Ik ben gegrepen en ga mij inzetten via Because We Carry (https://www.becausewecarry.org/) door een week mee te gaan als vrijwilliger naar Lesbos.”

Als Kenniscentrum Saminc ondersteunen we deze actie van harte met een donatie van €250.

Wil jij ook doneren? Neem dan contact op met Baudy https://www.linkedin.com/in/baudywiechers/

#samensterk

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?