Vind je bestemming met Samensturing

Ingrid > Vind je bestemming met Samensturing  | SamincIk ben Ingrid Bennink en ik ben consultant op het gebied van processen, structuur, kwaliteit en effectiviteit. Als deze ingebed zijn in een veilige en ondersteunende cultuur, gaan mensen en organisaties vliegen. Dan verandert de somberte en zwaarheid die er in organisaties kan zijn in lichtheid en energie. En dat doet me denken aan dans en spitzen, hoe licht ziet dat eruit! Ik heb een enorme passie voor dans, heb jarenlang zelf gedanst en ben dansdocente geweest. Ook in dans moet alles kloppen. Er moet duidelijkheid zijn over beweging en passen, er moet samenwerking zijn zodat iedereen op de juiste plaats staat en je moet op je danspartner(s) kunnen vertrouwen. Zij moeten je wel op het juiste moment ondersteunen of opvangen.

Mijn eerste kennismaking met het concept Samensturing is een jaar of 6 terug. Ik leerde Rianca Evers, founder van Saminc en Samensturing, kennen toen wij beiden meewerkten aan het boek ‘Het Kantelingsalfabet’. Ik weet nog goed dat ik toen al zoveel herkenning vond in wat zij schreef.
Samensturing sluit namelijk naadloos aan op de visie die ik als consultant heb hoe je met elkaar binnen organisaties dingen met elkaar afspreekt, organiseert en uitvoert. Als adviseur op het gebied van processen en structuur help ik ondernemers het beste uit zichzelf, hun mensen en hun organisatie te halen op een manier die recht doet aan iedereen die bij de organisatie betrokken is. Daarbij heb ik veel aandacht voor de ondernemer, de directeur of DGA. Door naast hen te staan en te begeleiden bij alles wat ze tegen kunnen komen bij het runnen van een bedrijf. Want ik wil graag organisaties realiseren die succesvol zijn, waarde bieden voor de klant en waar mensen met plezier werken. En dat is ook precies waar Samensturing over gaat. En wat mij als procesdenker ook enorm aanspreekt is dat Samensturing een duidelijk en gestructureerd concept is.

De oriëntatietweedaagse als begin van het vinden van mijn bestemming

Ik kwam nog meer met Samensturing en Saminc in aanraking toen ik anderhalf jaar geleden als operationeel manager ging bijdragen aan het inrichten van de interne organisatie op de groei van Saminc. Gaandeweg leerde ik de specialisten Samensturing kennen en maakte ik kennis met de terminologie en inhoud van Samensturing.
En ik werd steeds nieuwsgieriger. Hoe zit het nu precies? Ik wilde Samensturing beter begrijpen en daarom ben ik de oriëntatietweedaagse gaan volgen. Daar komt bij dat ik ook weleens wilde weten waarom ik me eigenlijk zo enorm verbonden voel met Samensturing. Het was vooral een gevoel en ik kon dat niet uitleggen. Tijdens de tweedaagse ontdekte ik al snel dat de kernwaarden onder Samensturing naadloos aansluiten bij wat ik belangrijk vind en hoe ik in het leven en in mijn werk sta. En ik ontdekte nog iets anders ontzettend gaafs. Samensturing gaf woorden aan dingen die voor mij heel logisch waren, maar die ik toch vaak lastig vond om aan anderen (lees; potentiële opdrachtgevers) uit te leggen. Het feit dat ik nu veel gemakkelijker én duidelijker kan uitleggen wat ik doe, waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en waarom, is een enorme bevrijding. En op de tweede dag van de tweedaagse wist ik zeker dat ik in het vervolg met Samensturing naast ondernemers en directeuren wil staan om samen met hen en hun mensen bloeiende organisaties te bouwen. Ik zag het als een visioen voor me.

De oriëntatietweedaagse is de instapmodule van de Practitioneropleiding. Je maakt kennis met de basisbeginselen en kernprincipes van Samensturing en gaat onderzoeken hoe dat past bij wie jij bent en hoe je je waardepropositie als ondernemer kunt verdiepen. Mij heeft alleen die tweedaagse al veel inzicht gegeven. Maar ik voelde een soort roeping om door te gaan met de Practitioneropleiding. En ik was zo enthousiast dat ik ook de Masteropleiding ben gaan volgen die vooral gaat over transformationeel leiderschap en het leiding geven aan complexe teams.

Op dit moment ben ik onderdeel van het leiderschapsteam van Saminc, operationeel manager en specialist en master Samensturing!! Ik heb mijn bestemming gevonden en dat is wat ik jou ook ontzettend gun. Wil je meer weten wat Samensturing en de oriëntatietweedaagse/opleiding voor jou kan betekenen? Mail me dan op .

Wij bieden onze opleidingen ook online aan. De online Practitioneropleiding start op 25 maart a.s. Wil je hier meer over weten of over de andere mogelijkheden die Saminc bied om je te ontwikkelen met Samensturing? Meld je dan via onderstaande link aan voor het gratis introductiewebinar op 17 februari a.s. om 20.00 uur. Mijn collega's en ik ontmoeten je daar graag. 
gratis webinar over de opleidingen in Samensturing

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?