Vind je bestemming met Samensturing

Ingrid > Vind je bestemming met Samensturing  | SamincIk ben Ingrid Bennink en ik ben organisatieadviseur op het gebied van processen, structuur, kwaliteit en effectiviteit. Uit ervaring weet ik echter dat dit allemaal niet uit de verf komt als het niet ingebed is in een veilige en ondersteunende cultuur/werkomgeving. Want pas als dat zo is komen mensen tot hun recht en kunnen ze eruit halen wat erin zit. En dat komt hun werkplezier, hun prestaties en uiteindelijk ook de organisatie ten goede. Want mensen die niet lekker in hun vel zitten, zich gestresst, overbelast of niet gezien, gehoord en/of gewaardeerd voelen, kunnen nu eenmaal niet goed presteren. Die mensen hebben hun energie hard nodig om te overleven of om zich te handhaven binnen het team, op de afdeling en/of in de organisatie. Vergis je niet; medewerkers zijn dan al snel drukker met zichzelf en met elkaar, dan met jouw organisatie, doelen en resultaten. En je wil toch als bestuurder of directeur dat mensen hun energie en potentie vooral in jouw organisatie stoppen?  


Samensturing sluit naadloos aan om mijn eigen visie op hoe je met elkaar binnen organisaties dingen met elkaar afspreekt, organiseert en uitvoert. Ik wil organisaties realiseren waarin bestuurders/directeuren het beste uit zichzelf, hun mensen en hun organisatie halen op een manier die recht doet aan het individu en aan het doel dat je dient. Ik wil graag effectieve organisaties realiseren die succesvol zijn, waarde bieden voor de klant en waar mensen met plezier werken. En dat is ook precies waar Samensturing over gaat. Rianca Evers, auteur van het boek 'Samensturing als organisatieprincipe' schrijft in haar voorwoord: "Mijn diepere missie is dan ook om ervoor te zorgen dat mensen en organisaties gelukkig en effectief worden door te doen waarvoor ze bedoeld zijn". Nou, precies dat kan ik van harte onderschrijven. En het mooie is, en daar word ik als procesdenker dan weer heel gelukkig van, is dat Samensturing niet alleen een ideologie of veranderidee is, maar dat het ook een heel duidelijk en gestructureerd concept is met heldere principes, fasen, ontwikkeltaken en interventies. 

De oriëntatietweedaagse als begin van het vinden van mijn bestemming

Ik kwam nog meer met Samensturing en Saminc in aanraking toen ik anderhalf jaar geleden als procesondersteuner ging bijdragen aan het inrichten van de interne organisatie op de groei van Saminc. Gaandeweg leerde ik de specialisten Samensturing kennen en maakte ik kennis met de terminologie en inhoud van Samensturing.
En ik werd steeds nieuwsgieriger. Hoe zit het nu precies? Ik wilde Samensturing beter begrijpen en daarom ben ik de oriëntatietweedaagse gaan volgen. Daar komt bij dat ik ook weleens wilde weten waarom ik me eigenlijk zo enorm verbonden voel met Samensturing. Het was vooral een gevoel en ik kon daar eigenlijk geen woorden aan geven. Tijdens de tweedaagse ontdekte ik al snel dat de kernwaarden onder Samensturing naadloos aansluiten bij wat ik belangrijk vind en hoe ik in het leven en in mijn werk sta. En ik ontdekte nog iets anders ontzettend gaafs. Samensturing gaf woorden aan dingen die voor mij heel logisch waren, maar die ik toch vaak lastig vond om aan anderen (lees; potentiële opdrachtgevers) uit te leggen. Het feit dat ik nu veel gemakkelijker én duidelijker kan uitleggen wat ik doe, waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en waarom, is een enorme bevrijding. En op de tweede dag van de tweedaagse wist ik zeker dat ik in het vervolg met Samensturing naast ondernemers en directeuren wil staan om samen met hen en hun mensen bloeiende organisaties te bouwen. Want dat is waar het om gaat 

De oriëntatietweedaagse is de instapmodule van de Basisopleiding Specialist Samensturing. Je maakt kennis met de basisbeginselen en kernprincipes van Samensturing en gaat onderzoeken hoe dat past bij wie jij bent en hoe je je waardepropositie als ondernemer of je werk als manager, leidinggevende of bestuurder kunt verdiepen. Mij heeft alleen die tweedaagse al veel bevestiging en inzicht gegeven. Ik voelde gelijk dat ik hier meer van wilde weten en ben doorgegaan met de basisopleiding.   

Op dit moment ben ik onderdeel van het kernteam van Saminc, coördinator van het kenniscentrum en specialist en master Samensturing. Ik heb mijn bestemming gevonden en dat is wat ik jou ook ontzettend gun. Wil je meer weten wat Samensturing en de oriëntatietweedaagse/opleiding voor jou kan betekenen? Je mag mij ook persoonlijk mailen op .

 

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?