Over ons

Aan Saminc zijn mensen verbonden met wijsheid en levenservaring, die ook uit ervaring (bijv. als medewerker of als manager) weten hoe schrijnend het gebrek aan gedeelde verantwoordelijkheid in organisaties is. Mensen die een diepe, intrinsieke passie en motivatie hebben om dat duurzaam te veranderen. Mensen ook die het soms een tijd alleen hebben moeten rooien en weten hoe belangrijk samen is.  Mensen die anderen door lastige situaties heen slepen. Mensen die echt zijn, niet perfect. Mensen die uit ervaring spreken, niet uit boeken. Mensen die niet geven om status, maar slechts van betekenis willen zijn voor anderen. Hoewel sommigen zeer belezen zijn en ze allemaal beschikken over helicopterview. Bij Saminc kan en mag alles worden gezegd, wij zorgen voor eerlijkheid en directheid in een veilige sfeer. Dit brengen we dus ook in bij organisaties en dat werpt zijn vruchten af. Mensen hoeven geen “on stage” dingen te doen bij ons. We prikken er toch doorheen en stimuleren openheid en veiligheid. We laten geen gedrag bestaan of onbesproken waar anderen last van hebben. We bereiden managers daarop voor en leren hen zich kwetsbaar op te stellen. 

De specialisten van Saminc krijgen een grondige opleiding en training. Ze volgen de leergang Samensturing, die bestaat uit 9 opleidingsdagen en 3 praktijkopdrachten en een doorlooptijd van 5 maanden. Ze worden in het eerste jaar intensief gecoacht in de uitvoering, en begeleiden dialogen en coachen managers onder supervisie van een master Saminc. Na een jaar kunnen ze de registratie Saminc practitioner aanvragen. Saminc practitioners zijn mensen die uitstekend kunnen inzoomen op de praktijksituatie en het gedrag dat nodig is voor het bereiken van de gewenste verandering. Zij ontwerpen trainingen en dialogen op maat, en coachen managers in de vaak fundamentele verandering die ze persoonlijk doormaken. Saminc masters zijn mensen die (daarnaast) het totale verandertraject overzien en kunnen ontwerpen. Vaak zetten ze Saminc practitioners en basisuitvoerders in voor specifieke onderdelen. Ze zijn een stevige en gelijkwaardige sparringpartner voor bestuurders en hoger management.

Saminc werkt samen met verschillende gerenommeerde kennispartners, die waarde toevoegen aan ons concept Samensturing als Organisatieprincipe. Ze hebben ervaring in naastgelegen concepten of sectoren en bieden samen met ons (deel)toepassingen en/of themagerichte masterclasses voor de versterking van Samensturing in Organisaties.

Hier vind je binnenkort ook een persoonlijke kennismaking met de Saminc practitioners, masters en kennispartners.

Een club mensen waar jij ook bij zou willen horen? Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!


Interessant wat je las op deze pagina? Deel gerust en inspireer ook anderen met het gedachtegoed van Samensturing! Wil je op de hoogte gehouden worden en zo nog meer betrokken zijn bij onze community? Meld je dan aan voor ons nieuwsbrief.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing