Werkwijze Samensturing

Saminc faciliteert een leer- en veranderproces naar Samensturing in organisaties. Dat doen wij door het op maat ontwerpen en faciliteren van dialogen en trainingen die ervoor zorgen dat:

  • Het gedrag dat in het kader van de beoogde verandering gewenst is actief wordt opgeroepen en geoefend
  • In een veilige sfeer directe communicatie plaatsvindt over factoren die bijdragen aan de verandering of juist niet

Wij zijn door onze unieke aanpak in staat snel eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid te creëren, maar vragen daarbij wel om heldere keuzes zoals u verderop zult lezen.

Dialogen

Saminc kent drie hoofdtypen dialogen en tientallen thema’s, geclusterd naar de fase waarin de organisatie zich bevindt en het verandervraagstuk dat er op dat moment ligt:

  • Teamdialogen voor teams & taakgroepen. Deze zijn veelal gericht op de specifieke bijdrage die men wil en kan leveren en de randvoorwaarden die hiervoor noodzakelijk zijn
  • Verticale dialogen. Deze vinden plaats met en door meerdere organisatielagen (meestal management & medewerkers) en zijn gericht op het creëren van meer gelijkwaardigheid, wederkerigheid en gedeelde verantwoordelijkheid
  • Organisatiedialogen (large scale interventies). Deze zijn gericht op het verkrijgen van een gezamenlijke richting en doel en worden voorbereid met en door een ontwerpgroep uit de eigen organisatie, die een representatieve doorsnede vormt van de organisatie.

Daarnaast ondersteunen wij managers bij de (grote) verandering die dit van hen vraagt. Wij helpen ze om te ontdekken of Samensturing bij hen past en hoe ze er vorm en inhoud aan kunnen geven. Wij helpen verbindend leiderschap te ontwikkelen in de organisatie.

Samensturing is ontwikkeld vanuit een holistisch veranderbesef, namelijk dat de ontwikkeling naar samensturing een proces en verantwoordelijkheid is van de verschillende organisatielagen samen.

Je kunt mensen en teams niet samensturend maken; ze kunnen het wel worden als ze actief mede-eigenaar worden van het veranderproces ernaartoe. Veranderen is een lerend proces waarin men door samen te puzzelen niet alleen meervoudig kijkt naar het vraagstuk, maar ook duurzaam anders met elkaar leert kijken en communiceren.

Veranderproces naar Samensturing

Een veranderproces naar Samensturing kenmerkt zich door:

  • Een duidelijke focus, kadering en “why” wordt gevraagd aan de opdrachtgever bij het formuleren van de initiële opdracht
  • Bij de analyse van de startsituatie altijd de dialoog met stakeholders aan te gaan en meerdere perspectieven te betrekken in de analyse. Structurele validatie van de veranderopdracht met de betrokkenen/medewerkers
  • De vormgeving van het veranderproces te doen met de mensen die het aangaat. Het systeem wordt afgebakend danwel uitgebouwd tot het een representatieve weergave is van de groep mensen die het ook echt moet gaan doen.
  • In dialogen real-time te leren over veranderen, besluitvorming, gedeelde verantwoordelijkheid en meer.

En vooral ook…. een veranderproces waarin mensen mogen leren en plezier hebben!

Onze inspiratiebronnen

Wij laten ons vooral inspireren door de mensen om wie het gaat. De afgelopen jaren hebben we tientallen nieuwe ontwerpen, blogs en tools gemaakt die rechtstreeks geïnspireerd en vaak ook samen ontwikkeld zijn met de mensen uit onze praktijk. Ook onze kennispartners, zoals www.nieuworganiseren.nu en www.lerendeleiders.nl  helpen ons aan nieuwe inzichten en maatwerkoplossingen waarmee we vormgeven aan veranderprocessen naar Samensturing, passend bij onze kernprincipes en in onze fasenmodel, die leidend zijn in alles wat we doen. 

Onze theoretische inzichten hebben we o.a. opgedaan uit het veranderparadigma Whole Scale Change (Van Nistelrooij), inzichten over gedrag & leren van Angela Talen en Karin de Galan, en inzichten over dialoogvoering (Joop Boukes & Kees Schilder). 


Interessant wat je las op deze pagina? Deel gerust en inspireer ook anderen met het gedachtegoed van Samensturing! Wil je op de hoogte gehouden worden en zo nog meer betrokken zijn bij onze community? Meld je dan aan voor ons nieuwsbrief.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing