product-4_*_ > Samensturing en publieke waardecreatie | Saminc

Samensturing en publieke waardecreatie

€ 1.995,00

Tezamen met kennispartner Robert Borkes van www.publiekewaardecreatie.nl geeft Saminc vorm aan Samensturing in overheidsorganisaties. Samensturing is uitermate geschikt om publieke waarde te creëren. Samensturing creëert eigenaarschap door het spreken van een gezamenlijke taal en het gezamenlijk vormgeven van de doelstellingen .


Het project Samensturing & publieke waardecreatie formuleert antwoorden op vragen als:
- Hoe geef je verandertrajecten vorm vanuit een gezamenlijke visie en taal?
- Hoe versterk je jezelf als organisatie op visieontwikkeling en operationalisering?
- Hoe zorg je voor autorisatie en legitimatie door en met je eigenlijke doelgroep?

Waarom Samensturing voor meer publieke waarde?

”Publieke waarde is (1) het collectieve beeld van wat de samenleving ervaart als waardevol” (Talbot, 2006), (2) welke tot stand komt op een manier die legitiem is en vertrouwen wekt bij de samenleving, en (3) gereflecteerd wordt in de dagelijkse bedrijfsvoering (Moore, 1995).”

Samensturing biedt een methodiek voor autorisatie en legitimatie van beleid met stakeholders en zorgt ervoor dat dit beeld gereflecteerd in de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarom past Samensturing uitstekend bij organisaties die hun publieke waarde willen vergroten. 

Waarom publieke waardecreatie bij Saminc?

Samensturing komt tot stand wanneer mensen op verschillende organisatielagen vanuit een gezamenlijke missie en doelen zich door essentiële dialogen verbinden in een betekenisvol proces dat zich kenmerkt door het:

  1. het vergroten van eigenaarschap  
  2. het delen en herverdelen van verantwoordelijkheden 
  3. herwaarderen van diversiteit in opvattingen en kwaliteiten.

www.publiekewaardecreatie.nl biedt de bedrijfskundige architectuur voor de implementatie van Samensturing in uw overheidsorganisatie en kent een stevige wetenschappelijke inslag, waardoor u verzekerd bent van de laatste inzichten en de resultaten voor uw organisatie ook gedegen kunt laten onderzoeken. Oftewel: start nu met Samensturing & publieke waardecreatie en toon straks wetenschappelijk aan dat uw publieke waarde als overheidsorganisatie is gestegen!

Aanbod

Expertclass

Saminc en www.publiekewaardecreatie.nl bieden samen expertclasses voor veranderaars in organisaties die willen werken aan meer publieke waarde door Samensturing. Deze zijn zowel in-company als via open inschrijving te volgen. Voor meer info, download de brochure

Aanmelden of meer informatie? Neem contact met het formulier onderaan deze pagina.

Advies op maat

De adviseurs van Saminc en www.publiekewaardecreatie.nl zijn beschikbaar om met u mee te denken in de aanpak die het beste bij uw overheidsorganisaties past. Waar begin ik? Op thema of gelijk organisatiebreed? Wie zijn mijn ambassadeurs en wat zullen de grootste struikelblokken zijn? Wij maken met u een veranderplan op maat en begeleiden zo u wilt uw verandertraject naar succesvolle implementatie van Samensturing en verhoging van de publieke waarde va uw organisatie.

Faciliteren van sessies

Wilt u met uw managementteam of -liever nog- een dwarsdoorsnede uit uw organisatie aan de slag? Wij ontwerpen en begeleiden graag uw sessies. Wilt u uw huidige missie en visie laten toetsen op hun publieke waarde? Wilt u een betere feedbackloop creëren rondom de consequenties van beleid? Wilt u de houding en vaardigheden van uw medewerkers positief beïnvloeden? Wij helpen graag!


Interessant wat je las op deze pagina? Deel gerust en inspireer ook anderen met het gedachtegoed van Samensturing! Wil je op de hoogte gehouden worden en zo nog meer betrokken zijn bij onze community? Meld je dan aan voor ons nieuwsbrief.

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Niets meer missen?

Schrijf je nu in voor onze Saminc Update (nieuwsbrief) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Samensturing