Maak kennis met ... Wilbert de Goei!

Wilbert verkleind > Maak kennis met ... Wilbert de Goei!  | Saminc

Graag stel ik mijzelf even voor

Ik luister naar de naam Wilbert en mijn achternaam is de Goei. Ik ben getrouwd en heb twee prachtige dochters die de pubertijd aan het ontgroeien zijn. Persoonlijk hou ik wel van kinderen in de pubertijd. Lekker discussiëren en onderhandelen. Een prachtige fase van ontwikkeling waarin zij zich losmaken van de ouderlijke invloed en zich meer en meer eigenaar gaan voelen van hun eigen leven. Dit eigenaarschap is een goede zaak. Het gaat om zelf verantwoordelijk worden en je inzetten voor een mooi leven samen met anderen.

Naast het ouderschap is daar mijn hobby en mijn werk. In mijn geval lopen deze twee door elkaar. Mijn hobby ligt namelijk op het gebied van multimedia. Ik maak graag mooie video’s, geniet van grafisch ontwerpen en portretfotografie vind ik fantastisch. Inmiddels heb ik het voorrecht om diverse artiesten en sprekers hiermee professioneel te ondersteunen.

Hoe ben ik bij Saminc terecht gekomen?

Vanuit mijn werk als fondsenwerver en projectondersteuner/-adviseur in de non-profitsector kwam ik via-via in aanraking met Rianca Evers, de founder van Saminc. Tijdens het telefoongesprek dat we hadden werd ik al snel nieuwsgierig. Niet vaak kom ik mensen tegen die het begrip transformationeel leiderschap goed kennen laat staan daar vol enthousiasme over vertellen. Bij Rianca was dat anders. We hadden veel dingen gemeen en dachten over veel dingen hetzelfde.
Via Rianca kwam ik in aanraking met Samensturing. Dit begon met haar boek. Al lezend ontdekte ik al snel al de stappen die ik vergeten was te zetten in het realiseren van mijn ideaal rondom meervoudig leiderschap. Ik miste de tools om dit goed vorm te geven. Herhaaldelijk dacht ik bij het lezen van het boek: “Had ik dit maar eerder geweten….” Reden genoeg voor mij om opleiding tot specialist Samensturing te gaan volgen.
In middels ben ik aardig thuis geraakt in Samensturing en ben ik van mening dat het goed voor iedere leider is om zich hierin te verdiepen. Elke leider zou zich dit naar mijn mening eigen moeten maken. Ik schrijf “eigen maken” omdat Samensturing veel meer is dan een methode of een techniekje. Officieel is het een organisatiefilosofie, maar je zou het ook een manier van leven kunnen noemen.

Van kerk naar bedrijfsleven...

Mijn werkervaring begon als landelijk jongerenwerker. Het bijzondere aan het werken met jongeren is dat zij nog niet vastzitten in allerlei structuren, vaak nog weinig negatieve ervaringen hebben opgedaan en vol met ideeën en dromen in het leven staan. Deze flexibiliteit en dit optimisme spreekt mij altijd enorm aan en mis ik soms bij andere leeftijdsgroepen.
Na mijn functie als landelijk jongerenwerker heb ik me ingezet in als voorganger en mocht ik samen met een team leidinggeven aan een gemeente met op het hoogtepunt 450 personen. Een hele klus maar wel erg leuk. Leren van generaties, samen groeien en mooie dingen realiseren en daarnaast het leven delen.
Momenteel ben ik zowel werkzaam in het bedrijfsleven als in kerkelijke organisaties. Het mooie is dat waar je ook komt leiderschap er toe doet en daarmee ook Samensturing als organisatiefilosofie. Het is een prachtige weg om mens en missie aan elkaar te verbinden. Samensturing helpt je in je eigen reis als leider om dit samen met anderen vorm te geven. Op het gebied van leiderschap is dit naast het bekende boek van Covey, de inzichten van John Maxwell en Jim Collins, het gedachtengoed waar ik me graag achter schaar. Samensturing als organisatiefilosofie gaat diep en is daarin zowel een kracht als een uitdaging. Zelf ben ik die uitdaging aangegaan en heb ik in een korte tijd enorm veel geleerd.

Mijn rol binnen Saminc

Momenteel ben ik onderdeel van het leiderschapsteam binnen Saminc en ben ik actief op het gebied van marketing en communicatie.
Nu ik mijn verhaal heb verteld, ben ik ook benieuwd naar jouw verhaal. Wie weet komen we elkaar een keer tegen en kan je het mij persoonlijk vertellen…. Natuurlijk kun je ook in contact met mij komen door mij een mailtje te sturen:

Log In or Registreer

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?